Lifestyle

Tudtad? Fogaid látványosan árulkodnak lelki traumáidról

Méghozzá a fák évgyűrűjéhez hasonlatos módon.

Rugalmas szerv

A fogról eddig is tudtuk, hogy nem pusztán csontozatunk egy statikus része, hanem meglepő rugalmassággal képes igazodni a bennünk végbemenő pszichikai-lelki változásokhoz. Egy friss kutatás most ezt a régi tapasztalatot is újból alátámasztja, a tudósok konkrét állítása azonban ennél sokkal érdekesebb. Meggyőződésünk szerint a fogszövetünk látványosan őrzi régi múltbéli traumáinkat - olyan meghatározó vagy bizonyos szempontból stresszes szituációkat, mint a születés, a menopauza, de ha valaha bebörtönöztek minket, rágószervünk még annak a nyomát is őrzi. A szenzációs felfedezésről a The Guardian ír.

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Remélhetőleg most nem kell akkora tömegre számítani a boltokban, mivel nem hosszú hétvége lesz, és az anyák napja miatt is még lesz időnk bevásárolni.
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.