Egészség

Ez a felfedezés alapjaiban renget meg mindent, amit a skizofréniáról hittünk

Ehhez hasonló kutatásra még soha senki nem vállalkozott a skizofréniával kapcsolatban.

Fontos mérföldkő

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az egyik legveszedelmesebb és legközismertebb kóros mentális állapot, a skizofrénia kutatása fontos mérföldkőhöz érkezett. Az orvostudomány történetében most először készült skizofréniával kapcsolatos felmérés kizárólag feketék bevonásával. A betegséggel összefüggő vizsgálatok eddig főként a kaukázusi rasszra korlátozódtak - ha nem is teljes mértékben, de zömmel a fehérbőrű populációból kerültek ki a vizsgálati alanyok. Most azonban a fekete bőrűek kerültek a kutatás fókuszába, és meghökkentő titokra derült fény: a színesbőrűeknek több olyan rendhagyó génmutációjuk van, melyek felelősek lehetnek a skizofrénia kialakulásáért - közölte a Nature.

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.