Recept

Csirkegulyás: Egy forró, laktató leves a hétköznapokban is

Sertés helyett szárnyashúsból is kitűnő.

Csirkegulyás

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 3 krumpli
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • ½ zeller
  • 1 ek pirospaprika
  • 4 dkg vaj
  • szárított zöldségkeverék
  • őrölt kömény
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A felkockázott hagymát megdinszteljük a vajon, majd a kockákra vágott csirkét enyhén megpirítjuk rajta, ezután mehet rá a félbevágott paprika és a paradicsom is. Meghintjük az egészet pirospaprikával, majd visszatéve sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a köménnyel is. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, a kockákra darabolt zellert, a végén pedig a szárított zöldségkeveréket. Kis lángon, kb. 40 percig, lefedve főzzük, a felkockázott krumplit csak akkor dobjuk a levesbe, ha a hús már puha. Ha kész, csokorban vagy apróra vágva beletesszük a petrezselyemzöldet is. A csirkegulyást feldobja még a csipetke is, de van, aki tejfölt is kever bele a tányérjában.

További tartalmas levesekért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Legtöbbünk konyhapolcán bizony rengeteg olyan csodaszer lapul, melyeket a gasztronómiai előnyök mellett bőrünk ápolására is használhatunk. Ilyen csodaszer az aranyló olívaolaj is.
Sztárok
Csütörtök este lezajlott az Anya jól van (?) konferencia, amit a Femcafe és a P&A Productions az anyai kiégés prevenciójának és megsegítésének érdekében hozott létre. Az eseményre elfogadta...
Lifestyle
Nincs annál kellemetlenebb, mikor a legnagyobb szükség idején az embernek lövése sincs arról, hogyan kell használnia a vécét.