Utazás

Megrázó felvételek a világ legdurvább elmegyógyintézetéből

Őrült titkok egy mindentől elzárt világból.

Nincs több remény

Ha van olyan, aki azt állítja, egyetlen kísértetjárta hely sem tudná felborzolni a kedélyeit, akkor az valószínűleg nem járt a világ egyik legbrutálisabbnak tartott elmegyógyintézetében. Komor, sötét titkokat rejtő falai közé hiába érkeztek a gyógyulás reményével a betegek, életük abban a pillanatban megpecsételődött, amint bezáródott mögöttük a külvilág kapuja.

Fotó: Instagram.com/tiny_dancer39

A rettegés háza

A New York-i Willard Elmegyógyintézetet még ma is olyan helyként emlegetik, amely falai közül egyetlen élő ember sem jöhetett ki, sőt, a helyiek elbeszélése alapján a mai napig még a holtak szellemei sem tudtak eltávozni onnan. Az 1869-ben nyílt tébolydában a legenda szerint minden pácienst súlyos elmebetegeknek nyilvánítottak, még azt is, aki a mai tudomány szerint egy pszichológus vagy pszichiáter segítségével gyógyítható lenne. Az elmegyógyintézetbe érkezőknek esélyük sem volt arra, hogy visszatérjenek a társadalomba, de hát, hogyan is tehették volna, ha egy embert átlagosan 30 évig tartottak bent!? Az elektrosokk vagy a jeges vízben való fürdetés csak a jéghegy csúcsa volt, a betegeknek brutálisabbnál brutálisabb kínzásokat kellett átélniük. A bolondok házának nagyjából 50 ezer lakója közül körülbelül 25 ezer az épület falai között halt meg, testüket az intézmény területén létesített temetőben földelték el, névtelen sírokban.

Fotó: Instagram.com/melessalove

Képgalériánkért lapozz – felkavaró képek következnek!

Oldalak

Utazás
Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.