Recept

Olaszos pulyka céklás rizottóval

A Villa Bagatelle szakácsa, Prokaj Kálmán az 5 SÉF - egy hét, egy hűtő műsorában egy Olaszos pulykát készített céklás rizottóval. Érdekel, hogy miként készítheted el ezt az ízletes vacsorát a családnak? Akkor nézd meg a séf receptjét és videóját, majd irány a konyha! (X)

Előkészítés: 5 perc
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg Gallicoop pulyka apróhús
  • 5 dkg Vénusz margarin
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 20 dkg póréhagyma
  • 0,5 dl Vénusz étolaj
  • 40 dkg cékla
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • Kotányi olaszos fűszerkeverék
  • egész kömény
  • tengeri só

Elkészítés:

A meghámozott céklát főzőedénybe tesszük és Kotányi egész köménnyel puhára főzzük. A Gallicoop pulyka apróhúst Kotányi olaszos fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd forró Vénusz étolajon kisütjük. Az üvegesre pirított rizottó rizst felöntjük a cékla főzőlevével. Arra kell odafigyelnünk, a rizottó készítése közben, hogy folyamatos keverés mellett, annyi folyadékot adjunk hozzá, amennyit a rizs felvesz. Ezután nincs más dolgunk, mint hozzáadjuk a Vénusz margarint, a fehérbort, a kockákra vágott céklát és amikor a rizottó is elkészült a hús mellé tálaljuk.

A recepttel most 10.000 Ft értékű Gallicoop ajándékcsomagot nyerhetsz!

Kattints a képre, töltsd ki a kvízt és nyerj!

Oldalak

Recept
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle