Az édesszájúak kedvence: Házi puncsszelet

Jobb, mint a cukrászdai.

Házi puncsszelet - Hozzávalók

A tésztához

  • 3 db piskóta (3 tojásból, 3 ek porcukorból, 3 ek lisztből és sütőporból)

A töltelékhez

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 rumaroma
  • lekvár ízlés szerint
  • meggy ízlés szerint

A mázhoz

  • 25 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek meggylé

Elkészítés

A hozzávalókból süssünk három piskótát. Közben a pudingot főzzük fel a tejjel. Ezt a krémet keverjük el a margarinnal és a porcukorral. Adjuk hozzá a rumaromát, 2 evőkanálnyi lekvárt, az apróra vágott meggyet és az egyik összetört piskótalapot. A másik piskótalapot kenjük meg lekvárral és tegyük rá a tölteléket. Végül helyezzük rá a harmadik piskótalapot is. Készítsük el a mázat: keverjük el a porcukrot, a citromlevet és a meggylevet. Az egészet kenjük a sütemény tetejére. Ha megdermed, felszeletelhetjük.

Még két karácsonyi finomság receptjéért lapozz!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!