Téli különlegesség - Forralt bor helyett itt a forralt sör receptje
Főleg a lengyeleknél nagy sláger a grzane piwo, vagyis a forralt sör, mert finom és kitűnő helyettesítője a forralt bornak vagy a teának, ráadásul olyan egyszerű, hogy akár otthon is elkészítheted!
Forralt sör
Hozzávalók:
- Fél liter sör
- Fél dl tejszín
- 1 tojás sárgája
- Két evőkanál porcukor/méz
- (Opcionálisan 1 evőkanál gyömbérszirup is adható hozzá)
- (1 dl tejszínt is lehet hozzá adni, ha krémesebbre szeretnénk készíteni)
- Fél dl rum vagy rumaroma
- Egy kis őrölt fahéj
- Szegfűszeg
- Reszelt narancshéj
Elkészítés:
Tedd fel a sört forralni. Amíg lassú tűzön felmelegszik, keverd ki a porcukrot a tojás sárgájával. Ehhez add hozzá a tejszínt és a fűszereket.
Mikor a sör forrni kezd, folyamatos kevergetés közben, lassú tűzön öntsd hozzá ezt a tojásos keveréket, majd lassan forrald fel. Amint újra forr, öntsd hozzá a rumot.
Voilá! Kész is van, átszűrve egy kis fahéjjal a tetején szervírozhatod a barátoknak, a párodnak, minden sörimádónak és sörutálónak is!