A megfigyelés energiája, avagy a dolgok azzá válnak, amivé nézed őket

Most megtudhatod, miért ne nézz soha senkire és semmire rossz szemmel! Beleértve első helyen saját magadat.

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Egy érdekes kvantumfizikai kísérlet

A kvantumok igazán misztikus kis részecskék. Olyan törvényszerűségek mentén működnek, mozognak, jelennek meg, vagy tűnnek el, amelyeket mi egyszerűen, nem-tudományosan csak misztikusnak nevezhetünk. Természetesen ezen a szinten is megvan mindennek a logikus oka, de megértésükhöz el kell szakadnunk az általunk ismert fizika törvényszerűségeitől. Meggyőződésem, hogy természetfölöttinek tartott jelenségek magyarázata rejlik a kvantumok világában.

Egy ilyen nagyon érdekes kísérlet rávilágított arra, milyen hatalmas, a kvantumok „viselkedését” befolyásoló tényező a megfigyelés. Az, hogy egyáltalán van, vagy nincs megfigyelés a kísérletben. Amikor megfigyelték a kvantumokat, azok másképpen viselkedtek, mint ahogyan várták volna az előző kísérlet nyomán. A 2 kísérlet között csak a megfigyelés megléte jelentette a különbséget. Vagyis, ez egy megvalósulást befolyásoló energia!

Hogyan vonatkoztathatjuk ezt a saját életünkre? Lapozz, hogy megtudd!

Fotó: sienceandnonduality.com

Oldalak

Egészség
Prágai sonkát rendeltünk a Tescótól, aminek 92 százaléka sertéscomb, ami jól hangzik, de tartósítószerként mi benne az a nátrium-nitrit? Lássuk, hogy valóban tartanunk kell-e tőle!
Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...