Egészség

6 furcsa testrészünk, aminek a valódi funkciójáról fogalmad sincs

Meg fogsz lepődni, ha eláruljuk, mire valók bizonyos testrészeink!

Farokcsont

A farokcsont nálunk, embereknél egy 3-5 csökevényes csigolyából álló csökevényes képződmény. Az embrionális fejlődés során minden emlősállat rendelkezik farokkal, az emberi embrióknál ez azonban nagyon gyorsan, néhány hét alatt el is tűnik, írja a Házi Patika. A farokcsontnak egyébként az a szerepe, hogy nincs szerepe: míg az emlősállatoknál az egyensúlyozásban segít, addig a mi jólétünkhöz nem igazán tesz hozzá. Ha mindenképpen szeretnénk valamilyen feladattal felruházni, akkor azt mondanánk, hogy védi az idegeket, szalagokat, illetve inak tapadnak rajta.

Lép

A lép hosszúkás, kékesvörös színű, tömött tapintású, körülbelül 150-200 g tömegű szivacsos szerkezetű nyirokszerv. Helyileg a bal bordaív alatt, a IX-XI. borda között, a gyomor, a bal vese és a rekeszizom között lelhető fel. Szerepéről valószínűleg csak annak van fogalma, aki orvosnak készül, vagy már az: részt vesz az elöregedett vörösvértestek lebontásában, limfocitákat és immunanyagokat termel, ezenkívül vérraktárként is funkcionál.

Lapozz a folytatásért!

Fotók: brightside.me

Oldalak

Egészség
Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.