Kis ember nagy gonddal jár és társai… - Interjú Dombóvári Istvánnal

Tavasszal folytatódnak a tévéfelvételek. Március 13-án, Kecskeméten kerül rögzítésre a Duma Roast, melyben Dombi, Kiss Ádám, KAP, Benk Dénes és Kormos Anett, Szabó Zsófival, Hajdú Péterrel és Hajós Andrással kiegészülve égetik Ganxsta Zoleet. Folytatódnak a Showder Klub felvételei – április 4-én és május 1-én Dombóvári Istvánt is láthatják, akivel tavaly ősszel – sok egyéb mellett – akkor készülő új estjéről beszélgettünk. Most arra vagyunk kíváncsiak, azóta mi történt vele…

Januárban debütált az új ested nagy sikerrel. Ezen kívül milyen produkciókban leszel még látható?

A kis ember nagy gonddal jár című estem a negyedik önálló estem. Jelenleg erre vagyok a legbüszkébb. Aranyosi Péterrel készül az új közös estünk, a Ketten az úton folytatása és a Pumukli mellé évad végére kapok egy újabb meseelőadás-szerepet. Ha minden igaz, én leszek Micimackó.

A Pumukliban Éder mestert játszod. Korábban szerepeltél már gyerekelőadásban?

Ez az első szerepem gyerekelőadásban, sőt úgy általában színházi előadásban sem szerepeltem még korábban leszámítva a középiskolai színjátszókört.

Mik a tapasztalataid a számodra új szerepről?

Nagyon pozitív tapasztalataim vannak. Ilyenkor egy új világ nyílik ki az ember számára. Egyrészt maga a színházi munka nagyon sokban különbözik a stand-uptól. Sokkal több odafigyelést és koncentrációt igényel, másrészt a gyerekelőadás a színházon belül is egy különleges műfaj. Mikor az ember gyerekelőadásban játszik, nem szabad megfeledkezni róla, hogy a jegyet a szülő vásárolta és fontos, hogy a kicsik és a felnőttek igényeit is kielégítsük. Fontos, hogy a szülők is kapjanak valamit, ami a gyerekeket nem zavarja, de ők is élvezik. Éder mesternek ezért vannak kisebb kiszólásai, amik elsősorban a felnőtteknek szólnak.

Annak idején szeretted a filmsorozatot?

Az én koromban szinte kötelező volt. Még az ismétléseket is megnéztem.

Mivel magyarázod a Pumukli népszerűségét?

Ez egy nagyon soktényezős kérdés. A Dumaszínház gyerekelőadásai mára önálló branddé nőtték ki magukat, ezért sokan jöhetnek azok közül, akik láttak már másik Dumaszínházas gyerekelőadást, esetleg a szülők több stand-upon is voltak már és úgy gondolták, kipróbálják a gyerekeikkel is a Dumaszínházat. Biztos akadnak olyanok is, akik rám kíváncsiak, mint Éder mester, de a legfőbb ok talán az, hogy még mindig kevés Budapesten a gyerekelőadás, holott látjuk rá az igényt. Ráadásul komoly hívószó most a retro, amiből a Dumaszínház gyerekelőadásainak koncepciója is merít.

Oldalak

Lifestyle
Az amerikai modell és színésznő, Brooke Shields a nyolcvanas években volt igazán a csúcson, de a Netflix ismét visszatette őt a térképre. Most az ő főszereplésével készült alkotás tarol.
Sztárok
Harry herceg sosem titkolta, hogy hétköznapibb életet szeretne élni, ám mint kiderült az egyik rokona miatt kénytelen volt elköteleznie magát királyi kötelességei mellett.
Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.