Egészség

Hazugság a lúgosító diéta! Fiatal nő halhatott bele a kúrába

Börtönbe kerülhet a lúgosító diéta kitalálója, a vád szerint ugyanis egy 27 éves mellrákos nő az ő terápiája miatt halhatott meg.

Börtönbe kerülhet a lúgosító diéta atyja

Robert Young, akire a lúgosító diéta feltalálójaként hivatkoznak, hihetetlen népszerűségnek örvend, írásait hazánkban is sokan ismerik és olvassák. „A pH-csoda” című könyve például bestseller lett, ebből a kötetből ismerte meg a világ a lúgosító diétát. A férfi azonban most komoly bajban van: a vád szerint elhitette egy kliensével, hogy a lúgosító diétától fel fog épülni a rákból, a nő azonban belehalt a kezelésbe. Young akár 3 év börtönt is kaphat.

A mellrákban szenvedő Naima Houder-Mohammed és családja 77 000 dollárt, azaz több mint 22 millió forintot fizetett Youngnak a „pH Csoda Farm” nevű intézményben eltöltött 3 hónapos kezeléséért, amely gyakorlatilag szódabikarbóna intravénás beadásából állt. Naima állapota azonban ahelyett, hogy javult volna, csak tovább romlott, végül kórházba került és 27 éves korában elhunyt.

Ez egyébként nem az első alkalom, hogy Youngnak a hatóságok előtt kell felelnie. 2011-ben is vizsgálat indult ellene: akkor 15 pácienst kezelt a fentebb már említett farmon, de állapotuk nem javult. Egyikük ráadásul, egy nő, Genia Vanderhaeghen a kezelés után szívelégtelenségben elhunyt. Youngot beperelte egy előrehaladott stádiumú rákos nő is, amiért a férfi lebeszélte őt a hagyományos orvosi kezelésről, és saját lúgosító módszerét ajánlotta helyette.

Érdekes adalék a történethez, hogy bár Youngra mindenhol Dr. Robert Youngként hivatkoznak, a férfi valójában nem orvos. Semmiféle orvosi egyetemet nem végzett, a diplomáját egy hírhedt diplomagyárban vásárolta.

Lapozz a folytatásért!

Fotók: bbc.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Ryan Reynolds és Blake Lively Budapesten lesz egy jó darabig, de igazából olyan, mintha itt sem lennének, annyira szigorú szabályokat vezettek be.
Sztárok
Tom Quinn királyi szakértő szerint a sussexi hercegi pár Nigériából üzent a palotának, kiváltképp Károlynak, aki eddig még nem reagált Harry és Meghan "királyi körútra".
Utazás
Egy nőnek ötnapos családi nyaralást tervez az édesanyja, a gond csak ott kezdődik, hogy erre az exét is meghívta. Ennél kínosabb nem is lehetne a szituáció.