A legsajtosabb amerikai tészta - A Mac and Cheese eredeti receptje

​Az amerikaiak sajtos tésztája, a mac and cheese ugyanolyan gyors, mint a magyar verzió, náluk azonban egy krémes, sajtos szószban fürdetik meg a tésztát. Érdemes kipróbálni, gyorsan elkészül és nagyon finom!

Hozzávalók

  • 20 dkg makaróni
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

Elkészítés

A vajon pirítsuk meg a lisztet, ameddig világosbarna nem lesz. Adjuk hozzá a tejet, és kezdjük el forralni. A szószhoz adjuk hozzá a sajtot és addig főzzük, ameddig az teljesen elolvad. Keverjük hozzá a kifőzött makarónit, majd sózzuk, borsozzuk.

Fotó: muellerspasta.com

Oldalak

Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.
Sztárok
Anne Hathaway ma már sikert sikerre halmoz, volt idő azonban, amikor korántsem alakultak számára könnyen a dolgok – a színésznő nemrég bővebben is beszélt múltbeli megpróbáltatásairól egy interjúban.