Lifestyle

Hátborzongató képeket csinált a legelső szellemfotós - Nem tudod iszonyat nélkül végignézni őket

Manapság már egyre gyakrabban találkozunk kísértetekről készült képekkel, de vajon hányan tudják megmondani, mikor indult hódító útjára a szellemfotózás? Nos, a kezdet a 19. század közepére datálható, és egy bizonyos William H. Mumler nevéhez fűződik. Olvass tovább a hátborzongató részletekért!

Szellemek a háttérben

William H. Mumler eredetileg nem fotós, hanem ékszerkészítő volt, csak egy véletlen, és számára nagyon szerencsés balesetnek köszönhette, hogy egy idő után már a képeiből is meg tudott élni - írja a viralnova, ahol a sztorira bukkantunk. 1861-ben lefotózta önmagát, és amikor előhívta a képet, észrevette, hogy egy női alak jelent meg mögötte. Mumler, aki azt állította, hogy a fotózás pillanatában egyedül volt, ráadásul valami hideget is érzett, halott unokatestvérére ismert a túlvilági figurában. A nő több mint 10 éve hunyt el.

A félelmetes fotó egy csapásra híressé tette - mindenki azt hitte, Mumler valóban egy szellemet örökített meg. A férfi persze tudta, hogy a dupla expozíciónak köszönhette a fotót, ám ezt nem árulta el senkinek, inkább meglovagolta a hirtelen jött sikert. Hivatásos szellemfotósnak állt, és megrendelésre bárkiről készített olyan képet, amin egy eltávozott szerettével pózol. Úgy oldotta ezt meg, hogy az ügyfeleitől kapott negatívokra más fotókról ráretusálta halott rokonaikat. Bár tisztában vagyunk vele, hogy a képek hamisítványok, nem tudjuk iszonyat nélkül nézni őket.

Hírességek is jártak Mumlerhez - lapozz, és tudd meg, kik látogatták!

Fotók: viralnova.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.