15 perces borsos lazac whiskys-krémes mártással - Mennyei fogás

Bár nem olcsó mulatság lazacból készíteni az ebédünket, számtalan jótékony hatása van a fogyasztásának, ráadásul elképesztően finom is! Érdemes néha meglepni magunkat vele, ehhez mutatunk most egy remek ötletet!

Hozzávalók

  • 2 bőr nélküli lazacfilé
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ek őrölt fekete bors
  • 15 g vaj

A mártáshoz

  • 1,5 ek whisky
  • 150 ml tejszín
  • 1 ek friss metélőhagyma

Elkészítés

A halat tisztítsuk meg, borsozzuk meg és kenjük be a mustárral. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd tegyük bele a lazacszeleteket és süssük 3 percig. Ekkor fordítsuk meg és öntsük rá a whiskyt, pár perc múlva pedig a tejszínt is. Főzzük együtt 2 percig, majd hagyjuk, hadd sűrűsödjön be. A végén sózzuk, borsozzuk, és tálalás előtt hintsük meg aprított snidlinggel. Burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel kínáljuk.

Fotó: huonaqua.com.au

Oldalak

Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.
Sztárok
Anne Hathaway ma már sikert sikerre halmoz, volt idő azonban, amikor korántsem alakultak számára könnyen a dolgok – a színésznő nemrég bővebben is beszélt múltbeli megpróbáltatásairól egy interjúban.