Héjában sült burgonya rukkolával - Klasszikus finomság újragondolva

Talán nincs is olyan, aki ne szeretné a héjában sült burgonyát! Egy kis rukkolával és öntettel megbolondítva pedig ellenállhatatlan lesz! Próbáld ki még ma!

Hozzávalók

A burgonyához

  • 2 nagyobb burgonya
  • tengeri só
  • vaj vagy olívaolaj
  • 2 nagy marék rukkola

Az öntethez

  • 1 ek tárkonyecet
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 tojássárgája
  • 100 ml olívaolaj
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 2 tk frissen facsart citromlé

Elkészítés

A burgonyát dörzsöljük és mossuk meg alaposan, majd szurkáljuk meg egy villával és szórjuk meg alaposan sóval. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg. Közben készítsük el hozzá az öntetet: keverjük el a mustárt, az ecetet, a tojássárgáját, az olívaolajat és egy csipet sót. Végül keverjük hozzá a reszelt sajtot és a citromlevet. A burgonyák tetején vágjunk késsel egy kereszt alakú mélyebb vonalat, majd kézzel kissé nyomjuk be a végeit, így kinyílik. Ha szükséges, egy kisebb kanállal kanalazhatunk ki belőle, hogy maradjon hely a tölteléknek. Ezután a mélyedésbe tegyük a megmosott rukkolát és öntsük rá az öntetet.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: kitchenpoliglotta.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Először még csak nevetett a képen, aztán rájött, hogy ez nem vicc.
Sztárok
A Femcafe.hu pénteken a Magyarország Szépe – Miss World Hungary castingján járt, ahol a két versenyigazgató többek között arról is beszélt, hogy milyen új változást eszközöltek a verseny során.
Lifestyle
Ennél kínosabb nem is lehetne egy helyzet. Ezért sem szabad telefonnal a kézben elaludni.