Egészség

Leukémiát és meddőséget okozhat a wifi sugárzás? - A saját otthonunkban sem lehetünk biztonságban

Egy francia nő 3 évig havi 900 dollárt kap a kormánytól azért, mert a bíróság elfogadta az állítását, miszerint az elektromágneses környezettől lettek súlyos egészségügyi panaszai – írta a Science Alert nevű weboldal. A hír egy, már régóta aktuális problémára hívja fel újra a figyelmet: valóban káros a szervezetünkre a wifi által kibocsátott sugárzás? Utánajártunk!

Wifi vs. egészség

A technológia által vezérelt világunkban szinte lehetetlen wifi nélkül élni: otthon, a telefonunkon, a vonatokon és a bevásárlóközpontokban is internetezünk. A wifi egyre nagyobb térhódítása azonban aggodalomra ad okot, hiszen sokak szerint az általa kibocsátott elektromos sugárzás negatívan befolyásolja a szervezetünk működését.

Az elektroszmog káros hatásai

Kétféle elektromos sugárzást különböztetünk meg: természetest és mesterségest. Előbbi csoportba tartoznak az olyan természeti jelenségek, mint például a viharok, utóbbiba pedig a wifihez hasonló elektromos berendezések és vezetékek; azt a terhelést, amelyet ezeknek az eszközöknek az elektromos és mágneses terei-, valamint a radiofrekvenciás sugárzása mér a szervezetre, elektroszmognak nevezzük.

A szakemberek szerint az elektroszmog káros hatásának mértéke attól függ, milyen a behatás mértéke és az időtartama: minél erősebb és állandóbb a sugárzás, annál nagyobb az esély arra, hogy bajt csinál. Ha ezt a logikát követjük, a wifi veszélyes lehet. A webbeteg.hu azt írja, bár a wifi ugyanazt a típusú elektromágneses hullámot használja, mint amit a mobiltelefonok, a Tv és a rádióadások, a wifi hullámok frekvenciája magasabb és intenzívebb, ráadásul az is ellene szól, hogy szünet nélkül üzemel, tehát állandó a sugárzás.

Fotó: bt-ngb.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...