Rád melyik fajta éhség jellemző?

Tudtad, hogy kétféle éhség létezik? Ráadásul egyértelműen meg lehet őket különböztetni egymástól. Te melyiket érzed legtöbbször?

Érzelmi és a testi éhség

Vajon a csokimajszolással a tényleges, fizikai éhségedet akarod csillapítani, vagy a lelkedet kenegetni? Erre ad választ a Think thin, be thin c. könyv szerződpárosa méghozzá 5 könnyen elkülöníthető szabályokkal.

Testi éhség

Érzelmi éhség

Lassan fokozódik Hirtelen lép fel
A nyak alatt jelentkezik (például korgó gyomor) A nyak felett jelentkezik (például a jégkrém "íze")
Néhány órával az utolsó étkezés után lép fel Nincs időhöz kötve
Elmúlik, ha jollaktunk A jollakotságtól függetlenül megmarad
Az evés kielégít Az evés bűntudatot eredményez

Ezen infók birtokában már Te is el tudod különíteni, hogy vajon valóban éhes vagy, vagyis a testednek energiára van szüksége a működéshez...vagy a lelkednek van szüksége egy kis ételre a működéshez.

Ha Te is szoktál néha az érzelmi "gyomorkorgásra" hallgatni, vállald egy LIKE-al. ;) Olvasd el az előző bejegyzést is! 

Fotó: comfortablyhungry.com Lead: huffingtonpost.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Hamarosan itt a nyár, kezdődik a strandszezon, a boltok polcaira pedig már megérkeztek a legújabb és legdivatosabb fürdőruha kollekciók! Mutatjuk, hogy milyen fazonokat válassz, ha úgy érzed, hogy...
Lifestyle
Az ananász az egyik legfinomabb és legegészségesebb déli gyümölcs, amit nem csupán zamatos íze miatt érdemes fogyasztani, ugyanis van egy olyan igencsak hasznos előnye, amit a legtöbben nem ismernek.
Sztárok
Harry és Meghan ellen szövetkezett az uralkodó és a trónörökös, ám a királyi szakértő szerint mindketten kudarcot vallottak, ami meglehetősen megviseli apát és fiát.