Eperdzsem nyírfacukorral - Recept

Ha szeretnénk meghosszabbítani az eperszezont és télen is fogyasztani ebből a finomságból, készítsünk belőle dzsemet! Mutatjuk az elkészítési módját!

Hozzávalók

  • 3 kg eper
  • 2 kg nyírfacukor
  • 1 tk citromsav

Elkészítés

Az epret tisztítsuk meg: alaposan mossuk meg és szedjük le a szárát. Csepegtessük le, ezt követően pedig öntsük egy nagy edénybe. Szórjuk rá a cukrot és hagyjuk egy órát állni. Adjuk hozzá a citromsavat, majd folyamatosan kavargatva főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. (Ez kb. 50 percet vesz igénybe.) A lekvárt töltsük befőttes üvegekbe, zárjuk le a tetejüket, majd egy napon keresztül dunsztoljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: purplefoodie.com

Oldalak

Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.