Recept

Spárgás lasagne - Recept

Lassan elkezdődik a spárgaszezon, ezzel a finom zöldséggel pedig számtalan fogást megbolondíthatunk. Íme a spárgás lasagna receptje!

A spárgákat mossuk meg, a fás részüket vágjuk le. Sós vízben főzzük meg őket, majd hideg vízben hűtsük le, szűrjük le és botmixerrel pépesítsük. 8 dl tejet öntsük bele egy nagyobb edénybe, majd szórjuk bele az összetört fokhagymát, a kakukkfüvet és az oregánót. Hagyjuk, hadd forrjanak össze. Közben a keményítőt keverjük el 2 dl tejben. Ha a fokhagymás tej összefőtt, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a keményítős tejet. Tegyük vissza a tűzre, kevergessük, míg össze nem sűrűsödik. Keverjük bele a spárgás pépet, a lereszelt sajt felét, majd sózzuk, borsozzuk és hintsük meg szerecsendióval. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a spárgás mártás nagyjából harmadát. Erre tegy�

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók

  • 2 nagyobb csokor zöldspárga
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg parmezánsajt
  • 10 dl tej
  • 8 db lasagnatészta-lap
  • 70 g étkezési keményítő
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • kakukkfő, oregánó, szerecsendió, só és bors ízlés szerint

Elkészítés

A spárgákat mossuk meg, a fás részüket vágjuk le. Sós vízben főzzük meg őket, majd hideg vízben hűtsük le, szűrjük le és botmixerrel pépesítsük. 8 dl tejet öntsük bele egy nagyobb edénybe, majd szórjuk bele az összetört fokhagymát, a kakukkfüvet és az oregánót. Hagyjuk, hadd forrjanak össze. Közben a keményítőt keverjük el 2 dl tejben. Ha a fokhagymás tej összefőtt, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a keményítős tejet. Tegyük vissza a tűzre, kevergessük, míg össze nem sűrűsödik. Keverjük bele a spárgás pépet, a lereszelt sajt felét, majd sózzuk, borsozzuk és hintsük meg szerecsendióval. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a spárgás mártás nagyjából harmadát. Erre tegyünk 4 lasagnelapot, a mártás második harmadát, majd a felkockázott sonkát és paprikát. Végül tegyük rá a másik négy lasagnelapot, a maradék mártást és a reszelt sajt második felét. Sütőben körülbelül fél óráig süssük, míg aranybarna nem lesz a teteje.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: theloghomekitchen.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.