3 ízletes halas fogás - Recept

A hal elkészítésére számtalan variáció létezik, cikkünkben mutatunk hármat, amely szinte biztos, hogy mindenkinek ízleni fog.

Halpaprikás zöldbabbal

Hozzávalók

  • 50 dkg halfilé
  • 20 dkg zöldbab
  • 10 dkg szalonna
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • só, bors, fűszerpaprika

Elkészítés

Mossuk meg alaposan a halfiléket, szeleteljük fel 3-4 cm csíkokra, sózzuk és borsozzuk őket. A zöldbabot tisztítsuk meg, aprítsuk őket 2-3 cm hosszúságúra, majd sós vízben fűzzük meg. (Amennyiben konzerv zöldbabot használunk, ez a lépés értelemszerűen kimarad.) A szalonnát vágjuk vékony csíkokra, majd pirítsuk meg és adjuk hozzá a halat. Ha félig megsütöttük, egy időre tegyük félre őket. A szalonna zsírjában pirítsuk meg a hagymát, tegyük rá a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd sózzuk meg. Amint megpuhultak, szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük hozzá a tejfölt és a zöldbabot. Főzzük együtt őket, majd adjuk hozzá a félretett szalonnás halakat és főzzük tovább. Galuskával vagy tésztával tálaljuk.

Fotó: fabandfru.com

Oldalak

Lifestyle
Hát ilyen még nem igazán volt Magyarországon. Az Auchan gyakorlatilag zsákbamacskás kosarakat fog árulni jelentős kedvezménnyel.
Sztárok
Diana hercegnéről és a testévéről még az édesapjuk készítette ezt a különleges fotót. Most 1968-ban fogunk visszarepülni.
Egészség
Prágai sonkát rendeltünk a Tescótól, aminek 92 százaléka sertéscomb, ami jól hangzik, de tartósítószerként mi benne az a nátrium-nitrit? Lássuk, hogy valóban tartanunk kell-e tőle!