Igazság a legújabb édesítőszerről - Tények a kókuszcukorról

Az Európában már hosszú ideje forgalomban lévő kókuszcukor csak manapság kezdett elterjedni a köztudatban. Mivel régóta ismert tény, hogy a kristálycukor, valamint a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup káros hatással van szervezetünkre, a legtöbben már kutatják a természetes édesítők újabb és újabb formáját. Számos online felületen indítottak beszélgetést a kókuszcukorral kapcsolatban, cikkünkből pedig most kiderül, mit eszünk valójában, ha ezt vesszünk.

A kókuszcukorról

Ezt a természetes édesítőszert a kókuszvirág nektárjából állítják elő, így sem ízben, sem színben nincs köze a kókusz terméséhez. Ha megkóstoljuk, intenzív, édes íze közel áll a cukoréhoz, azonban ez a tápanyag fehérítetlen, finomítatlan cukorhelyettesítő, állagát tekintve granulátum jellegű. Akik még nem próbálták ki, elsőre azt gondolhatják, hogy erősen áthatja a kókusz íz, de ez egyáltalán nincs így. Hasonlóan a kókuszolajhoz, neve nem ízére, hanem alapanyagára utal, jótékony hatásai miatt ez is hamar népszerűvé vált a tudatos vásárlók körében. A kókuszcukor alacsonyabb glikémiás indexe mellett táplálóbb, mint a finomított cukor.

Fotó: bigcommerce.com

Oldalak

Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle