Császármorzsa - Recept

Ez az édes fogás egy klasszikus, osztrák-magyar recept alapján készül, amit szinte mindenki szeret. Próbáld ki te is!

Hozzávalók

  • 100 g búzadara
  • 7 g búzaliszt
  • 50 g vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 250 ml tej
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál vanília eszencia
  • fél citrom
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

Keverjük el a lisztet a búzadarával, majd öntsük rá a tejet. A keveréket hagyjuk egy órán át állni, hogy a búzadara megszívja magát. A tojások sárgáját habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a morzsához. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd ezt is a masszához adjuk. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd öntsük rá a morzsát. Egy fakanállal folyamatosan kevergessük, amíg szét nem esik kisebb darabokra. Az ételt melegen, porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Fahéjas tejberizs

Fotó: receptvaros.hu

Oldalak

Sztárok
G.w.M felesége nagyon jól tudja, hogy az anyaság nem könnyű. Kulcsár Edina szerint fontos, hogy a közösségi oldalakon ne csak a jó dolgokat mutassák.
Lifestyle
Egy jól karban tartott kert elég csábító lehet a galambok számára. A madarak az erkélyünkre is odaszokhatnak, ahol vígan fognak majd potyogtatni.
Sztárok
20 évvel ezelőtt Amy Poehler alakította a Bajos csajok ikonikus főplasztikjának, Regina George-nak az anyját, aki egyszerre vicces, szánalmat kiváltó és roppant idegesítő karakter. Kíváncsi vagy,...