Fahéjas tejberizs - Recept
Minden családban másképp készül, de tagadhatatlan, hogy a tejberizs mindannyiunk kedvence. Próbáld ki receptünket!
Hozzávalók
- 200 g rizs
- 200 ml víz
- 1 l tej
- 1 csipet só
- 130 g kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília eszencia
- fahéj
Elkészítés
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon, felpuhítjuk a rizst. Mikor elforrt a víz, sózzuk és felöntjük a tejjel. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg nagyjából felissza a tejet, de ne sűrítsük be teljesen, mert úgy túl száraz lesz a végén. Belekeverjük a citromhéjat, a cukrot és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni. Fahéjjal megszórva tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Vaníliás csiga fahéjjal és mazsolával