Vaníliás csiga fahéjjal és mazsolával - Recept

A péksüteményeket mindenki kedveli és milyen jó is, amikor a reggelt egy friss, finom édességgel nyitjuk. Ezzel a süteménnyel garantáltan jól indul majd a nap!

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 5 g élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg margarin

A töltelékhez

  • ízlés szerint mazsola
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A tetejére

  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • egy kevés citromlé

Elkészítés

Langyos tejbe tegyünk egy kevés cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. Keverjük hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint, valamint egy pici sót. Dolgozzuk össze a tésztát, majd meleg helyen hagyjuk fél órát pihenni. Miután megkelt, téglalap alakúra és ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból krémet főzünk, beleöntjük a mazsolás és megkenjük vele a tésztát. Óvatosan feltekerjük és késsel kb. 1,5 cm-es csigákat szeletelünk. Margarinnal kikent és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben megnőnek. 180 fokon, kb. 15 perc alatt megsülnek. Ha már kissé kihűltek, kenjük meg a tetejüket a porcukros-fahéjas citromlével.

Ezt is ajánljuk: Omlós vajkaramella

Fotó: honeybeevintage.com

Oldalak

Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?