Bazsalikomos-fokhagymás töltött gomba - Recept

Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fogás a töltött gomba. Bazsalikommal és fokhagymával igazán finom tölteléket készíthetünk. Olvass tovább a receptért!

Hozzávalók

  • 8 db gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • aprított bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítés

Tisztítsuk meg a gombákat, tördeljük ki a szárukat, majd azokat vágjuk fel apró darabokra, dinszteljük meg olajon. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd az elkészült masszával töltsük meg a gombafejeket. Helyezzük őket tepsire és fedjük le őket alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, ízlés szerint citromlével is meglocsolhatjuk.

Ezt is ajánljuk: Túróval töltött gomba

Fotó: missmoonsmusings.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Új lemezének fogadtatásáról, a női rapperlét mivoltáról és a siker hatásairól is kérdeztük Sisit, akivel a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján beszélgetettünk.
Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...
Lifestyle
A bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rávenni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le.