Kandírozott gyömbér - Recept
Az ősz egyik kedvence a finom gyömbér, amiből kitűnő nassolnivalót is készíthetünk igazán könnyedén. Próbáltad már a kandírozott gyömbért? Itt az ideje!
Hozzávalók
- 40 dkg gyömbér
- 1 bögre cukor
- fél bögre barna cukor
Elkészítés
Tisztítsuk meg a gyömbért és vágjuk apró darabokra. Egy edénybe öntsünk egy bögre vizet és egy bögre cukrot, majd tegyük fel a tűzre. Amikor már szirup állagúvá vált és elkezd gyöngyözni, akkor adjuk hozzá a gyömbérdarabkákat, majd lassú tűzön l1 órán keresztül főzzük. Keverjük meg gyakran, nehogy odaégjen. Amikor a gyömbér megfőtt és a cukorszirupot teljesen beszívta, szűrő segítségével csöpögtessük le. A gyömbérdarabkákat forgassuk meg barnacukorban, majd legalább 1 teljes napon át, szellős helyen szárítsuk.
Ezt is ajánljuk: Karamellizált fügék