Karamellizált fügék - Recept
Használjuk ki amíg még lehet friss fügét kapni, és készítsünk belőlük isteni desszertet.
Hozzávalók
- 5 db friss füge
- 5 ek kristálycukor
- 1/2 citrom leve
- 5 ek limoncello
- fagyi a tálaláshoz
Elkészítés
Hámozzuk meg a fügéket és vágjuk félbe, majd csepegtessük meg citromlével. A cukrot szórjuk bele egy serpenyőbe, és alacsony hőfokon kezdjük el felolvasztani. Amikor elkezd olvadni, a fügéket a vágott felületükkel lefelé rakjuk bele, majd kissé pirítsuk meg, végül a másik felét is karamellizáljuk. Végül szedjük egy tányérra a fügéket, majd a karamellre öntjük óvatosan a limoncellót, amelyben feloldódik a cukor. Pár percig hagyjuk sűrűsödni, majd öntsük a fügékre.
Fagylalttal kínáljuk.