Kandírozott gyömbér - Recept

Az ősz egyik kedvence a finom gyömbér, amiből kitűnő nassolnivalót is készíthetünk igazán könnyedén. Próbáltad már a kandírozott gyömbért? Itt az ideje!

Hozzávalók

  • 40 dkg gyömbér
  • 1 bögre cukor
  • fél bögre barna cukor

Elkészítés

Tisztítsuk meg a gyömbért és vágjuk apró darabokra. Egy edénybe öntsünk egy bögre vizet és egy bögre cukrot, majd tegyük fel a tűzre. Amikor már szirup állagúvá vált és elkezd gyöngyözni, akkor adjuk hozzá a gyömbérdarabkákat, majd lassú tűzön l1 órán keresztül főzzük. Keverjük meg gyakran, nehogy odaégjen. Amikor a gyömbér megfőtt és a cukorszirupot teljesen beszívta, szűrő segítségével csöpögtessük le. A gyömbérdarabkákat forgassuk meg barnacukorban, majd legalább 1 teljes napon át, szellős helyen szárítsuk.

Ezt is ajánljuk: Karamellizált fügék

Fotó: whseafood.com.cn

Oldalak

Sztárok
Ahogyan az várható volt, az Egyesült Királyságba látogató Harry nem találkozik a brit királyi család egyik tagjával sem, arra azonban senki sem volt felkészülve, III. Károly időközben milyen döntésre...
Fashion&Beauty
A pucérruhák trendje még mindig tart. A 2024-es MET-gála továbbra is bizonyítja, hogy a sztárok imádják a szinte teljesen áttetsző darabokat, amelyek szinte alig takarnak valamit.
Lifestyle