Így tarts egyensúlyt a magánéleted és a karriered között

A tökéletes egyensúly megtartása még a legprecízebb embereknek is nehéz. Fontos, hogy mindkét területen odafigyeljünk az értékeinkre és a szükségleteinkre. Mind a munkában, mind a kapcsolatainkban napról napra kezelni kell a fontos dolgokat.

Rendszerezd a naptárad

A személyes teendőidet ugyanabba a naptárba vezesd be, mint amibe a munkaügyeidet írod. Így látni fogod, hogy bizonyos napokon mennyire érsz rá, plusz, nem felejted el a személyes találkozókat sem a fárasztó munkanap végére. Figyelj arra, hogy ugyanannyi munkabejegyzés legyen, mint magánéleti.

Blokkolás

Valamilyen nagyobb teendőd akadt, amit muszáj megcsinálnod? Zárj ki minden zavaró tényezőt a napáradból, és tedd teljesen szabaddá magad. Sokkal gyorsabban fogsz haladni a munkával, ha nem ellenőrzöd közben az e-mailjeid, és nem válaszolsz a Facebookon a barátoknak.

Kapcsolj ki!

Tedd magadtól minél távolabb a telefonodat, hogy ne érezd azt, hogy minden másodpercben ellenőrizned kell. Hidd el, hogy az üzenetek akkor is ott lesznek, amikor lejár a munkaidőd!

Fotó: ynaija.com

Oldalak

Lifestyle
A kicsik fejlődése során az úgynevezett nagymozgásoknak és a finommotorikának egyaránt kulcsszerepe van, hiszen ezek alapozzák meg a gyerekek mozgáskoordinációját és izmaik összehangolt működését. De...
Home&Design
Bár rengeteg meglepő belsőépítészeti trendnek lehettünk tanúi az elmúlt időszakban, el sem hiszed majd, mely szín fogja uralni idén a fürdőszobákat!
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy a legegyszerűbb konyhai műveleteket is lehet még hatékonyabban csinálni? Pedig bizony még a citromfacsarásnak is van egy trükkje, ami nagyban megkönnyíti majd a hétköznapokat.