Így erősítheted immunrendszeredet tavasszal

Bár már túl vagyunk a hidegebb hónapokon, nem árt, ha tavasszal is odafigyelünk az egészségünkre. Ilyenkor még nagyon könnyen elkaphatjuk a náthát, és észrevehetjük magunkon a tavaszi fáradtság tüneteit is. Hogy ezeket elkerüljük, erősítsük immunrendszerünket áprilisban is!

Táplálkozás

Tavasszal is fogyasszunk rostokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket. Bár még nem érkezett el a friss kerti zöldségek és gyümölcsök ideje, mindenképpen gondoskodjunk a vitaminok utánpótlásáról. Immunerősítésre a C- és D-vitaminok a legjobbak, illetve az omega-3, amely többek között a halfélékben található meg.

Nem árt, ha ilyenkor tartunk egy nagyobb tisztítókúrát, fontos, hogy távozzanak szervezetünkből a télen felgyülemlett méreganyagok. Ezekben a hetekben van a medvehagyma szezonja, amely növénynek számtalan pozitív hatása van a szervezetünkre: méregtelenít és megöli a baktériumokat. Ihatunk továbbá immunerősítő teákat is, a kellemes ízű Rooibos- és csipkebogyóteák kifejezetten erre ajánlottak.

Teáinkat édesíthetjük mézzel is, amely a benne lévő ásványi anyagoknak, vitaminoknak köszönhetően jótékonyan hat a szervezetünkre. Fokhagymát is rendszeresítsük étrendünkben, hiszen a szinte mindenre jó növény az immunrendszerünket is erősíti.

Nagyon fontos továbbá a megfelelő folyadékmennyiség bevitele is. Bár lassan közhellyé válik, nem véletlenül hangsúlyozzák a szakértők, hogy legalább napi két litert igyunk meg.

Fotó: gk-photogaleria.de

Oldalak

Lifestyle
Gyakran hirtelen jön a szerelem, és ilyenkor vak is tud lenni. Ennél a pontnál nehéz felismerni, hogy te kaptad az alárendelt szerepet a kapcsolatban.
Sztárok
Millie Bobby Brown kislányként robbant be a köztudatba, debütálása óta viszont már jó pár év eltelt, ő pedig mostanra igencsak vonzó fiatal nővé érett.
Sztárok
Vilmos herceg nemrég fontos eseményen vett rész, ahol felesége, Katalin hercegné, illetve közös gyermekeik nem tudtak megjelenni, de még így is gondoltak rájuk.