Miért egészségesek a téli sportok?

Egy szuper szánkózás, síelés, korcsolyázás, snowboard vagy egy kiadós hógolyó csata is rengeteg izgalmat és jó nagy adag kondíciót, pozitív egészségügyi hatást tartogat a hideg hónapokban. Te se maradj otthon!

A friss levegő nagyon jót tesz a szervezetnek, kár lenne a négy fal között töltened a téli időszak nagy részét. Bátran merészkedj ki a hidegre, próbálj ki néhány téli sportot és nem csak a közérzeted fog javulni, hanem az egészséged is hálás lesz érte.

Az oxigén dús hegyi levegőn síelni, snowboardozni remek szórakozás, s ezzel együtt javul a sejtek oxigénellátása, erősödik az immunrendszered.

A téli sportok kiváló kardio edzések, melyek valamennyi izomcsoportot megmozgatják és remekül fejlesztik az állóképességet. Serkentik a vérkeringést, számos betegség kezelésében és megelőzésében is fontos szerepet játszhatnak. Érdemes tehát ebben az időszakban kihasználni a tél előnyeit és a fitneszterem helyett például egy korcsolyapályát célba venni.

Ne feledd, hogy a téli mozgásformák kiváló zsírégető hatásúak is, így gyakorlásukkal az egészség-szórakozás-alakformálás hármas fogata nagyszerű hatással lehet az egész életedre. A hideg és a zimankó csak addig tűnik kihívásnak, míg el nem indulsz. Amint beleveted magad a sportolásba, máris elfelejted, hogy nemrég még a meleg szobában hezitáltál.

Oldalak

Sztárok
Ryan Reynolds és Blake Lively Budapesten lesz egy jó darabig, de igazából olyan, mintha itt sem lennének, annyira szigorú szabályokat vezettek be.
Sztárok
Tom Quinn királyi szakértő szerint a sussexi hercegi pár Nigériából üzent a palotának, kiváltképp Károlynak, aki eddig még nem reagált Harry és Meghan "királyi körútra".
Utazás
Egy nőnek ötnapos családi nyaralást tervez az édesanyja, a gond csak ott kezdődik, hogy erre az exét is meghívta. Ennél kínosabb nem is lehetne a szituáció.