Vigyázat! Fulladásveszélyt jelenthet az Ikea egyik fali lámpájának zsinórja

Az Ikea lakberendezési vállalat arra kéri a Smila fali lámpát vásárolókat, hogy haladéktalanul ellenőrizzék a lámpa elhelyezését, a lazán rögzített zsinórok ugyanis csecsemőkre és kisgyermekekre fulladásveszélyt jelentenek.

Az Ikea szerdai közleményében kéri a vásárlókat, győződjenek meg arról, hogy a gyermekek nem érik el a lámpát és a vezetéket, amennyiben azok a rácsos ágy, kiságy vagy járóka közelében vannak felszerelve, illetve arról, hogy a vezeték biztonságosan a falhoz van rögzítve.

A vállalat értesült egy tragikus balesetről, amikor egy rácsos ágyban fekvő csecsemő belegabalyodott a Smila fali lámpa zsinórjába és megfulladt - közölték.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Az Ikea kiegészítő készletet biztosít a termékhez. Arra kérik a vásárlókat, lépjenek kapcsolatba az áruházak cserepultjánál dolgozó munkatársakkal, vagy forduljanak a vevőszolgálathoz, hogy átvehessék az ingyenes kiegészítő készletet, amely egy fulladásveszélyre figyelmeztető címkét, biztonsági útmutatót és öntapadós rögzítőket tartalmaz a lámpa zsinórjának falhoz rögzítéséhez.

Az Ikea emlékeztet arra, hogy bármely zsinóros termék, például árnyékoló vagy roló fulladásveszélyt jelenthet. A hozzáférhető zsinórokat, vezetékeket kisgyermekektől mindig biztonságos távolságban kell elhelyezni - írják közleményükben.

Ha hasznosnak találtad az írást, kérlek oszd meg másokkal is, vagy nyomj egy lájkot!

Forrás: MTI

Oldalak

Utazás
A külgazdasági és külügyminiszter egy hétfői rendezvényen arról beszélt: elképesztő, hogy az ukrajnai háború kapcsán egyes vezető európai politikusok már nukleáris fegyverek bevetéséről is beszélnek...
Egészség
Gondoltad volna, hogy van egy olyan népszerű reggeli fogás, amely gyakorlatilag minden egészségügyi problémára valódi gyógyír lehet? Cikkünkből megtudhatod, mit is ajánlott fogyasztanod minél...
Sztárok
A közönség ugyan szívébe zárta az Acélembert korábban megformáló Henry Cavillt, most viszont meg kell barátkozniuk a gondolattal, hogy a brit színésztől a 30 éves David Corenswet veszi át a...