Másodfokú riasztás - Óránkénti 90 kilométeres szélvihar csap le az országra

További megyékre, valamint a fővárosra is kiterjesztette a korábban viharos szél miatt kiadott másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat péntek délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron megye mellett már Komárom-Esztergom megyében, valamint Fejér és Pest megye több járásában és Budapesten van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú riasztás.

Ezeken a területeken a következő órákban a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.

Emellett az ország jelentős részén ugyancsak az erős szél miatt citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben.

A jelenlegi előrejelzés szerint éjjel is csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Forrás: MTI

Oldalak

Sztárok
Jól megy Szoboszlai Dominik szekere, bár a sztárfocista úgy néz ki, csak egyetlen kupát nyer idén a Liverpoollal. Fejben közben már a labdarúgó Európa-bajnokságra is készül.
Sztárok
Fiatalkori fotóihoz képest mára már felismerhetetlen az olasz divattervező, üzletasszony és modell, Donatella Versace, aki természetesen jelen volt az idei Met-gálán, arcával pedig sokakat meg is...
Egészség
Természetesen nem csak a diákoknak hasznos ez a módszer, hanem azoknak is, akik szellemi munkát végeznek. Vannak olyan ételek, italok, amiket nem árt kerülni!