Mindent fizessen a pasi? Ez döntés joga, nem pedig járandóság!

Egy régi barátnőm érdeklődött, hogy mi is a véleményem erről a fiú fizet belépőt, lány ingyen berohan a szórakozóhelyre témakörről... Nos, mint a legtöbb dologról ugye, erről is van nekem sajátom agymenésem. :)

Na, jó, a helyzet egyáltalán nem vicces. Elsőre persze én is azt gondoltam, hogy mit háborog ez a szerencsétlen???

Aztán elmerengtem és nem sokkal jutottam tovább, mint a hivatalos szervek, maximum máshogy magyarázom. Mi, tehát a nők sokat harcoltunk az egyenjogúságért, emancipáltunk, feministáskodtunk, aztán már a gödör lassan vetekszik a Mariann-árokkal. Egyrészt hiába nem akartuk mi ezt mindannyian, mégis egyetemlegesen kaptuk. Ugyan bizonyított tény, hogy egy nő ugyanabban a pozícióban és munkakörben soha nem keres annyit, mint egy férfi... Mégis, a lehetőség adott, vagyis annak látszik.

A fiúk perkálnak, a nők bevonulnak

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Ehhez mérten a szórakozóhelyeken a fiúk perkálnak, a nők bevonulnak. Még ez a szokás. Régi alapokon nyugszik, miszerint anno úrinő nem jelenhetett meg nyilvánosan kísérő nélkül. Akkoriban ez hivatalos férfi kíséretet jelentett (apa, férj, testvér, unokatestvér), vagy gardedámot. Aztán ahogy a hagyományok lohadtak, már eljutunk odáig, hogy a felmerülő kérdés sajnos igenis; jogos.

Miután mindenhez jogunk van, miért is kötelező ebben kivételt tenni? Ha egy pasi szemrebbenés nélkül fellök egy ajtóban, akkor miért mehetek ingyen szórakozni? Vagy fordítsuk meg: ha én, mint nő, elvégezhetem egy pasi munkáját, akkor miért kellene neki fizetni egy belépőért, ha nekem nem? Ha ennyire emancipáltak vagyunk, akkor köhögjük már ki azt az 1-2 ezer pengőt!

Persze hiszem, hogy egy lovagias férfi ezt nem hagyja, de ugye ez döntés joga, nem pedig járandóság! Ugyanúgy, mint az ital. Tehát nem köteles kifizetni a piát, de felajánlhatja, ahol szintén eldönthetjük, hogy élünk-e ezzel a lehetőséggel? Csupán nézőpont kérdése az egész. Nőnek lenni nem csak annyit jelent, hogy annak születünk, mint ahogyan anyává sem a szülés tesz valakit... Sokkal inkább nővé válunk... Mármint egyesek és nem mindenki! Tehát ne akadjunk ezen annyira fenn, ha lehet kérni.

Oldalak

Sztárok
Nehéz megmondani, hogy ki Magyarország legdögösebb nője, vagy éppen férfija. A felsorolásban feltűnt Ördög Nóra, és persze Szoboszlai Dominik neve is.
Lifestyle
Magyarország egyik felén őszies, míg a másik felén tavaszias-nyárias hőmérséklet fog uralkodni. Megmutatjuk azt is, milyen időjárásra kell számítani a hétvégén!
Sztárok
Sokáig nem lehetett tudni, milyen szándékai vannak Vilmos hercegnek fivérét illetően, információk szerint azonban a trónörökös mostanra végső elhatározásra jutott.