Merész ízvilág - Sárgarépalekvár

Ha unod már a megszokott ízeket, akkor próbáld ki a sárgarépából készült lekvárt, ami az egyszerű péksüteményeket is ínyenc fogássá varázsolja.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg friss répa
  • 1 kg porcukor
  • 4 citrom
  • egy marék mandula
  • 3 evőkanálnyi rum
  • 1 narancs

Elkészítés

A répákat pucold meg alaposan, majd szeld fel vékony karikákra és tedd egy lábasba. A sárgarépára annyi vizet önts, ami ellepi, majd lassú tűzön addig főzd míg egészen puha nem lesz a zöldség. Ha az előző lépéssel megvagy, akkor törd össze a répakarikákat, de ha van botmixered azt is bevetheted. Ha ezzel megvagy, akkor tedd egy nagy lábasba a pürét és add hozzá a porcukrot, a 4 citrom frissen facsart levét, 2 citrom lereszelt héját, az apróra tört mandulát, a rumot és a narancs héjából is egy keveset. Ha összeforrtak a hozzávalók, akkor forrón töltsd üvegben a lekvárt, az üvegeket zárd le és fejre állítva szárazon gőzöld ki.

Fotók: triedinblue.blogspot.com

Oldalak

Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.
Lifestyle
Veled is előfordult már, hogy amikor a leginkább komolynak kellett volna lenned, mert valaki rossz hírt közölt veled vagy esetleg egy temetésen voltál, rád jött a röhögőgörcs? Ez bizony rettentő...