Recept

Párolt padlizsán paradicsommal és fokhagymával

A padlizsán egy nagyon finom zöldség, amit rendkívül sokféleképp lehet elkészíteni. Próbáljátok ki a következő receptet!

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    6 padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 4 közepes méretű paradicsom, meghámozva és darabolva
  • 2 ek finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

Vágjuk le a padlizsán végeit, és vágjuk össze őket hosszában 4-6 darabra. Ezeket vágjuk kb. 25, cm hosszú darabokra. Süssük a fokhagymákat egy nagyobb serpenyőben 3-4 percig, míg megbarnul. Adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk és borsozzuk, majd keverjük össze és fedjük le. Pároljuk alacsony lángon 10 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot és keverjük össze. Pároljuk még 15 percig. Vegyük le a fedőt a serpenyőről, tegyük bele a fűszereket és pároljuk még 15 percig. Forrón tálaljuk.

Vargányával töltött padlizsán

Fotó: mygreenpages.co.uk

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Mind tudjuk, hogy a hideg idő beköszöntével sokkal nehezebbé válik a csinos, elegáns öltözködés, néhány divatbaki elkerülésével viszont garantálhatjuk, hogy télen is stílusosak maradjunk.
Sztárok
Évek óta számít ikonikus popkulturális pillanatnak a kép Nicole Kidmanről, aki állítólag a boldogságtól ugrált az utcán, miután elvált Tom Cruise-tól. Most, több mint húsz évvel később, a színésznő...
Lifestyle
A Nyilas egy régi álma hirtelen elérhető közelségbe kerül. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Szűznek életre szóló döntést kell meghoznia. Hétvégi szerelmi horoszkóp.
Egészség
Sokan nem is tudják elképzelni az alvást kispárna nélkül, míg másokat csak idegesít.
Lifestyle
Vannak applikációk, amik túl sokat engednek meg maguknak, például még a beszélgetéseinkbe is belehallgathatnak.