Áfonyás mandulás finomság

Az áfonya tele van vitaminnal, így ezzel a süteménnyel mindenki jól jár: az is, aki rajong a gyümölcsökért, de az is, aki inkább édesszájú.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    75 g liszt
  • csipetnyi só
  • 180 g mandula, finomra őrölve
  • 180 g vaj, lágy
  • 250 g porcukor
  • 6 tojásfehérje
  • 125 g áfonya

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Két darab 12 mélyedéses muffinsütőt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd belekeverjük a mandulát. Egy másik tálban a vajat, porcukrot kézi mixerrel krémessé keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot és a tojásfehérjéket, majd összedolgozzuk. A tésztát a kivajazott mélyedésekbe kanalazzuk, áfonyával megszórjuk. 25-30 perc alatt megsütjük amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Joghurtos desszert fekete áfonyás-szedres szósszal

Fotó: foodieography.wordpress.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!