Lifestyle

Előbb bográcsoznak, mint grilleznek a magyarok

A magyarok havonta legalább egyszer a szabadban főznek nyáron, méghozzá bográcsban - derült ki egy friss felméréséből. Bográcsos ételeink közül a legnépszerűbb a pörkölt és a halászlé, de ilyenkor legalább olyan fontos, hogy jó társaságban, családi és baráti körben teljen az idő, mint hogy finom étel kerüljön a tányérra.

Nyári hétvégéken a konyhai szorgoskodás vagy az éttermi rendelés helyett sokkal szívesebben töltjük időnket és költjük el ebédünket a szabadban a családdal és a barátokkal – derült ki a MAGGI felméréséből. A válaszadók közel 92%-a veszi elő nyáron rendszeresen a bográcsot és a grillkészletet, több mint negyedük szinte minden hétvégén, 41%-uk pedig havonta legalább egyszer főz a szabadban.

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Bográcsban szeretjük legjobban a pörköltet

A magyarok közel fele gondolja úgy, hogy ha szabadtéri főzés, akkor bográcsozás kell, hogy legyen. A válaszadók szerint ugyanis hagyományos ételeink ebben elkészítve a legfinomabbak. A felmérés szerint a legnépszerűbb bográcsételeink 32-32%-kal holtversenyben a pörkölt és a halászlé, gulyást csupán a válaszadók 18%-a készít, míg paprikás krumplit 12%-uk, lecsót pedig 3%-uk főz a nyári hétvégéken. Ha éppen nem bográcsban főzünk, akkor grillen sütögetünk, a magyarok harmada választja ezt.

Kockát a bográcsba!

A kifogástalan bográcsos ízvilág elérésében a hagyomány és az ösztönök a mérvadóak. A válaszadók közel fele a családi receptekre hagyatkozik, negyedük pedig inkább a megérzéseire hallgat a bográcsételek készítésekor. Megérzés ide, családi recept oda, mindenki a hamisítatlan magyaros ízre törekszik, ennek érdekében a megkérdezettek több mint 80%-a használ ízesítőkockákat.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A válaszadók szerint a halászlé és gulyásleves kockák szinte már hagyományos alapanyagai a bográcsban készült finomságoknak, a pörköltszaft kocka pedig a kiegyensúlyozott ízvilág biztosítása mellett nagy segítség a megfelelő sűrűség eléréséhez is.

Szabadtér, finom ízek és jó társaság

A szabadtéri főzés a finom ízek és ínycsiklandó ételek mellett, a jó társaságról szól. A megkérdezettek közel fele mindennél többre értékeli a közös szabadtéri főzésben, hogy ilyenkor összejön a család és a barátok, és végre adódik alkalom a nagy beszélgetésekre, együttlétre.

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A haj nem hazudik – Fecó pedig tudja, hogyan kell „kihallgatni”.
Sztárok
1955-ben Margit hercegnő eljegyzésének felbontása nemcsak megrázta a nemzetet, hanem máig az egyik legérdekesebb királyi történet is lett.
Utazás
Csupán 30 másodpercen múlt, hogy két hónappal ezelőtt nem sikerült elfogni a Louvre-ból koronaékszereket elrabló tolvajokat. Egy kamera felvette, amint az elkövetők megérkeznek, de a felvételt senki...
Utazás
Ki ne akarná kedvezményes áron igénybe venni a MÁV szolgáltatásait? Nos, péntektől erre rengeteg magyar embernek lesz lehetősége, igaz, van egy feltétel, ami valószínűleg nem mindenkit tesz majd...
Egészség
Sokan mindmáig úgy vélik, a Covid elleni mRNS-vakcinák milliók egészségét veszélyeztették. A rengeteg embert foglalkoztató kérdést most egy minden eddiginél nagyobb szabású vizsgálat döntötte el.
Lifestyle
Már csak két hét, és újra eljön karácsony varázslatos ünnepe! Mit szólnál, ha már most köréd igéznénk a jeles esemény meghitt hangulatát?