Fehérboros almaleves

Az alma az egyik legkedveltebb és legkönnyebben beszerezhető gyümölcs, ami a mindennapjaink részévé vált, mégsem gondolunk bele, hogy mennyi lehetőség rejlik ebben a gyümölcsben.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    50 dkg alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 egész fahéj
  • 1 g szegfűszeg
  • 5 g só
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • 5 dl tej

Elkészítés

A fahéjat, a szegfűszeget és a citrom lereszelt héját egy kevés vízben kifőzzük, majd a megmosott almákat vékonyan meghámozzuk, négyfelé vágjuk, magházukat eltávolítjuk. Cukor, sós vizet készítünk, majd az almát beledobjuk és felforraljuk. A fűszeres lét leszűrjük és hozzáadjuk a leveshez. Amíg a leves hozzávalói összeforrnak, addig habarást készítünk. A lisztet egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a tejföl egy részét, majd habverővel simára dolgozzuk és a tejföl maradékát is elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a forrásban lévő leveshez adjuk a habarást, majd a tejjel és a fehérborral ízesítjük a keveréket és egy kevés citromlével savanyíthatjuk. Lehetőleg hidegen tálaljuk.

Kóstold meg a kekszes-almás süteményt!

Fotók: wallpaperage.com

Oldalak

Lifestyle
Abban mindannyian egyetértünk, hogy egy jól elkészített, tápláló reggeli megadja az egész nap alaphangulatát, ám arról már megoszlanak a vélemények, hogy sósat vagy édeset jobb-e fogyasztani.
Lifestyle
A randevúkon mindent stimmelt a pasival, de amikor a lány hazament hozzá, teljesen elöntötte az undor. Nem tudja, hogyan közölje vele ezt a dolgot.
Sztárok
Szegedi Fecsó és Géczi Beatrix második közös gyermeke április közepén jött a világra, azonban mégis derült égből villámcsapásként jött a bejelentés, hogy szétmentek.