Recept

Mediterrán rakott zöldség

Szereted a fűszeres ételeket, de közben érezni akarod a zöldségek ropogós és friss ízét? Kóstold meg a mediterrán rakott zöldséget, ami visszaadja a könnyed, mégis változatos ízvilágot.

A krumplit, a sárgarépát és a paradicsomot vágjuk karikákra, majd egyenletesen rakjuk ki velük a tepsi alját. Öntsünk rájuk 1 dl vizet, hogy sütésnél picit megpárolódjanak, aztán szórjuk meg a zöldségeket egy kis fűszerkeverékkel. Hámozzuk meg a gombát, és a lilahagymát vágjuk apró darabokra. Az apróra vágott hagymát és gombát a csemegekukoricával együtt szórjuk egyenletesen a tepsibe. Öntsük le a tepsi tartalmát egy kevés olívaolajjal, egy kis fűszerkeverékkel és finoman szórjuk meg a tetejét oregánóval és bazsalikommal. Fedjük le a tepsit alufóliával, és úgy rakjuk be a 220 fokos sütőbe. Körülbelül 40 perc kell, hogy a zöldségek kellően átpárolódjanak. Mikor ez megtörtént, vegyük ki a tepsit, é

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók

  • 5 db nagyobb krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 2 fej gomba
  • fél fej lilahagyma
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 2 db paradicsom
  • grill fűszerkeverék
  • fél kg sajt
  • kevés olívaolaj
  • 1 dl víz
  • csipet oregano
  • csipet bazsalikom

Elkészítés

A krumplit, a sárgarépát és a paradicsomot vágjuk karikákra, majd egyenletesen rakjuk ki velük a tepsi alját. Öntsünk rájuk 1 dl vizet, hogy sütésnél picit megpárolódjanak, aztán szórjuk meg a zöldségeket egy kis fűszerkeverékkel. Hámozzuk meg a gombát, és a lilahagymát vágjuk apró darabokra. Az apróra vágott hagymát és gombát a csemegekukoricával együtt szórjuk egyenletesen a tepsibe. Öntsük le a tepsi tartalmát egy kevés olívaolajjal, egy kis fűszerkeverékkel és finoman szórjuk meg a tetejét oregánóval és bazsalikommal. Fedjük le a tepsit alufóliával, és úgy rakjuk be a 220 fokos sütőbe. Körülbelül 40 perc kell, hogy a zöldségek kellően átpárolódjanak. Mikor ez megtörtént, vegyük ki a tepsit, és szórjunk a zöldségek tetejére reszelt sajtot, majd fedetlenül rakjuk vissza a sütőbe olyan 5-10 percre, hogy a sajt arany-barnára süljön. Aki akarja, tehet még rá cukkinit, brokkolit vagy akár póréhagymát is.
Kockákra vágva tálaljuk.

Kóstold meg az ehhez remekül illő almás-gorgonzolás salátát!

Oldalak

Recept
Sztárok
Évek óta keringenek pletykák arról, hogy Vilmos herceg és Katalin házassága mögött jóval szigorúbb megállapodás áll, mint azt bárki gondolná. Most pedig ismét előkerült két különös pont, amelyekhez...
Sztárok
Michelle Pfeiffer neve évtizedeken át egyet jelentett a szépséggel, a tehetséggel és a filmsztárok valódi aranykorával. Ma pedig, 67 évesen is olyan kisugárzása van, amelyet egyszerűen nem lehet...
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle