Recept

Francia halleves - Bouillabaisse

A halételek szerelmeseinek igazi ajándék ez a francia leves, ami tartalmas összetétele miatt nemcsak előétel, hanem főfogás is egyben.

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók

  • 1 kg tengeri hal
  • 50 dkg mirelit kagyló
  • 50 dkg halnyesedék
  • 70 dkg paradicsom
  • 3 fej hagyma
  • 1 édesköménygumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés erőspaprika
  • sáfrány
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • olivaolaj
  • bors

Elkészítés
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felszeletelt édesköménygumót, a paradicsomot és a halnyesedéket. Sóval, borssal, sáfránnyal, kakukkfűvel ízesítjük. A levest fél óráig főzzük, majd kivesszük belőle a halnyesedéket, a többit pedig összeturmixoljuk. Az így kapott halalaplében megfőzzük a tengeri halat és a kagylót. Ízlés szerint csípős paprikával és babérlevéllel fűszerezzük. Ha megfőtt, a halat és a kagylót kivesszük, melegen tartjuk.

A levest pirítóssal előételként, a halat és a kagylót pedig második fogásként tálaljuk.

Készítsd el a pikáns zöldséges hallevest is!

Oldalak

Recept
Utazás
Visszatérnek a didergős napok: egyre többször számíthatunk majd fagyközeli hőmérsékletre, miközben a látási viszonyok sem lesznek épp kedvezőek, és a csapadékhajlam is megnövekszik.
Babára vágyva
A Babára Vágyva 12. epizódja ismét a férfi oldallal foglalkozik. A vendég ezúttal hazánk egyik legnevesebb és legelismertebb andrológiai szakembere Dr. Kopa Zsolt, aki egyben az Európai Andrológiai...
Lifestyle
Lifestyle
Mutatjuk az öt legtipikusabb jelet, amelyből kiderül, te is érintett voltál-e.
Home&Design
Az ünnepi hangulat nemcsak a fán múlik: a karácsonyi teríték az egész estét meghatározza. Mutatjuk a legszebb, leginspirálóbb megoldásokat.
Lifestyle
A karácsony minden gyerek számára maga a megtestesült varázslat: csillogás, ajándékok, illatok és közös élmények. A készülődés forgatagában azonban érdemes pár dologra figyelni, hiszen az otthonunk...