Forralt bor - Íme, a legtutibb recept

Mi sem jobb egy téli napon, a kandalló előtt összebújva kedvesünkkel, nézni kifelé az ablakon, miközben hullik a hó és közben forralt bort kortyolgatni? Jól hangzik, nem? Mi elhoztuk a forralt bor könnyen elkészíthető receptjét, amellyel bármikor könnyen karácsonyi hangulatot teremthetsz.

Hozzávalók

  • 750 ml száraz bor (ízlés szerint vörös vagy fehér)
  • 70g kristálycukor
  • 2 rúd fahéj
  • 8 szem szegfűszeg
  • 3 szem szegfűbors
  • 4 szelet citrom
  • 2 szem kardamom
  • Esetleg egy kis kupicányi rummal is feldobhatjuk az italt.

Elkészítés
Első és legfontosabb szabály: a neve ellenére soha ne forraljuk fel a bort, mert akkor elillan belőle az alkohol. Először is tegyük fel főni a bort, hozzákeverve a cukrot és a fűszereket. Közepes lángon főzzük, amíg el nem éri a forrás előtti állapotot. A felmelegedés után adjuk hozzá szeletelt citromokat, szükség esetén keverjük hozzá még porcukrot, hogyha nem lenne elég ízletes. Miután levesszük a tűzről, hagyjuk rajta a fedőt még 5 percig, hiszen ekkor állnak össze iazán az ízek.

Oldalak

Fashion&Beauty
A sírás egy természetes biológiai folyamat, amely segít kifejezni és feldolgozni az érzelmeket. De gondoltál már arra, vajon milyen hatással lehetnek a könnycseppek bőrödre nézve?
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...
Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...