Csokisapkás gesztenyegombóc

A gesztenye igazi téli kedvenc, szerencsénkre rengeteg féle finomság készíthető belőle. Ez a gombóc talán a létező legegyszerűbb és leggyorsabb gesztenyés recept, ámde annál finomabb! És még jól is néz ki, vendégváró meglepinek sem rossz ötlet.

Hozzávalók

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • egy nagy evőkanál margarin
  • egy evőkanál porcukor
  • egy nagy löttyintésnyi rumaroma
  • 1 dl tej
  • 1 tábla étcsoki

Elkészítés
A gesztenyemasszát a gombócozás előtt nem árt kiolvasztani egy kicsit, könnyebb lesz összedolgozni a többi hozzávalóval! Ha a massza már gyúrható állapotú, törjük/nyomkodjuk össze, öntsük hozzá a kekszet, majd félig-meddig dolgozzuk egybe őket. Ezután rakjuk hozzájuk a margarint, a cukrot, a rumaromát és ezekkel is keverjük össze. Végül adjuk hozzá a tejet, lehet több/kevesebb is, mint 1 dl, látni fogjuk mennyi kell ahhoz, hogy formázható legyen a massza. Ha már egyenletesen összedolgoztuk az összes hozzávalót, gyúrjunk helyes gombócokat a masszából és egy nagyobb tányéron sorakoztassuk fel őket. Ha mind megvan, dobjuk be a golyókat legalább fél órára a hűtőbe. Mielőtt kivennénk őket, olvasszuk fel a csokit, lassú tűzön és állandó kevergetés közben, különben leragad/odaég. Ha megvan a csoki, kapjuk ki a gombócokat a hűtőből és egy kiskanállal minden golyó tetejére halmozzunk egy kis öntetet úgy, mintha sapkájuk lenne.

A csoki szerelmesei próbálják ki a csokidarabos süti receptünket!

Oldalak

Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.
Sztárok
Február elején derült ki, hogy rákkal kezelik a 75 éves brit uralkodót. Egyes bennfentes szerint Károly király betegsége sokkal súlyosabb, mint azt a közvélemény eddig gondolta.