Forralt bor - Íme, a legtutibb recept

Mi sem jobb egy téli napon, a kandalló előtt összebújva kedvesünkkel, nézni kifelé az ablakon, miközben hullik a hó és közben forralt bort kortyolgatni? Jól hangzik, nem? Mi elhoztuk a forralt bor könnyen elkészíthető receptjét, amellyel bármikor könnyen karácsonyi hangulatot teremthetsz.

Hozzávalók

  • 750 ml száraz bor (ízlés szerint vörös vagy fehér)
  • 70g kristálycukor
  • 2 rúd fahéj
  • 8 szem szegfűszeg
  • 3 szem szegfűbors
  • 4 szelet citrom
  • 2 szem kardamom
  • Esetleg egy kis kupicányi rummal is feldobhatjuk az italt.

Elkészítés
Első és legfontosabb szabály: a neve ellenére soha ne forraljuk fel a bort, mert akkor elillan belőle az alkohol. Először is tegyük fel főni a bort, hozzákeverve a cukrot és a fűszereket. Közepes lángon főzzük, amíg el nem éri a forrás előtti állapotot. A felmelegedés után adjuk hozzá szeletelt citromokat, szükség esetén keverjük hozzá még porcukrot, hogyha nem lenne elég ízletes. Miután levesszük a tűzről, hagyjuk rajta a fedőt még 5 percig, hiszen ekkor állnak össze iazán az ízek.

Oldalak

Egészség
Brit tudósok megállapították, hogy egy szemlátomást "hétköznapi", sok idősebb embernél előforduló tünet jelezheti előre az Alzheimer-kórt.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.