Milánói makaróni - Mindenki kedvence

A makarónit szinte mindenki kicsit másképp készíti. Ez egy igazán magyaros változat.

Hozzávalók (2 személyre)

  • 1 fej hagyma
  • ½ csomag spagettitészta
  • ½ kg darált hús
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 leveskocka
  • 1 tubus spagettikrém
  • 1 kis pohár tejföl
  • 15-15 dkg trappista és füstölt sajt

Elkészítés
Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Amíg belerakjuk a mokkáskanál pirospaprikát és a darált húst, addig lehúzzuk a tűzről, majd az egészet a tűzön összekeverjük. Hozzáadjuk a leveskockát és egy kevés vizet (csak annyit, hogy kicsit szószosabb legyen a pörkölt), és ha még szükséges, ízlés szerint fűszerezzük. Közben kifőzzük a tésztát sós vízben. Ha kész, összekeverjük a húsos pörkölttel, a tubus spagettikrémet is rányomjuk és hozzáadjuk a sajt felét. Jól összedolgozzuk, hogy egyenletes legyen, ha megvan, tepsibe rakjuk az egészet, ráöntjük a tejfölt és a tetejére szórjuk a maradék sajtot. Betoljuk a sütőbe és közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje el nem kezd pirulni.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!