Recept

Gesztenyepüré - Tejszínhabos csábítás

Kevesen vannak, akik ne szeretnék ezt a régi klasszikus desszertet. Azonban ha otthon készítjük el, sokkalta finomabb lesz, mint a legjobb cukrászdában.

Hozzávalók

  • 375 g pucolt, párolt gesztenye
  • 300 ml tej
  • 300 ml víz
  • 40 g kristálycukor
  • 75 ml víz
  • 1 csipet só
  • 1 db vaníliarúd
  • 60 g olvasztott vaj
  • 100 g natúr krémsajt

Elkészítés
Mielőtt elkezdenénk, minden gesztenyébe vágjunk x-eket egy kicsi, éles késsel. Tegyük a gesztenyéket egy tepsibe, öntsük le vízzel, majd 40 percre tegyük a sütőbe párolni. Amíg még meleg, könnyen le tudjuk szedni a héját, és kiszedni a fehér belsejét. A meghámozott gesztenyéket egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejet, a vizet, majd fedő alatt, egy vaníliarúd kikapart belsejével puhára főzzük. A főzési idő nagyban függ a gesztenye minőségétől, de kb. egy óra. Ha megfőtt, akkor cukorszirupot főzünk a cukorból, a sóból, és a vízből. Leszűrjük a folyadékot a gesztenyéről, majd hozzáadjuk a sajtot, az olvasztott vajat, és a cukorszirupot. Ezután turmixgépben pürésítjük a gesztenyét. Egy tálba szedjük, fóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 375 g pucolt, párolt gesztenye
  • 300 ml tej
  • 300 ml víz
  • 40 g kristálycukor
  • 75 ml víz
  • 1 csipet só
  • 1 db vaníliarúd
  • 60 g olvasztott vaj
  • 100 g natúr krémsajt

Elkészítés
Mielőtt elkezdenénk, minden gesztenyébe vágjunk x-eket egy kicsi, éles késsel. Tegyük a gesztenyéket egy tepsibe, öntsük le vízzel, majd 40 percre tegyük a sütőbe párolni. Amíg még meleg, könnyen le tudjuk szedni a héját, és kiszedni a fehér belsejét. A meghámozott gesztenyéket egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejet, a vizet, majd fedő alatt, egy vaníliarúd kikapart belsejével puhára főzzük. A főzési idő nagyban függ a gesztenye minőségétől, de kb. egy óra. Ha megfőtt, akkor cukorszirupot főzünk a cukorból, a sóból, és a vízből. Leszűrjük a folyadékot a gesztenyéről, majd hozzáadjuk a sajtot, az olvasztott vajat, és a cukorszirupot. Ezután turmixgépben pürésítjük a gesztenyét. Egy tálba szedjük, fóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Oldalak

Recept
Utazás
Visszatérnek a didergős napok: egyre többször számíthatunk majd fagyközeli hőmérsékletre, miközben a látási viszonyok sem lesznek épp kedvezőek, és a csapadékhajlam is megnövekszik.
Babára vágyva
A Babára Vágyva 12. epizódja ismét a férfi oldallal foglalkozik. A vendég ezúttal hazánk egyik legnevesebb és legelismertebb andrológiai szakembere Dr. Kopa Zsolt, aki egyben az Európai Andrológiai...
Lifestyle
Lifestyle
Mutatjuk az öt legtipikusabb jelet, amelyből kiderül, te is érintett voltál-e.
Home&Design
Az ünnepi hangulat nemcsak a fán múlik: a karácsonyi teríték az egész estét meghatározza. Mutatjuk a legszebb, leginspirálóbb megoldásokat.
Lifestyle
A karácsony minden gyerek számára maga a megtestesült varázslat: csillogás, ajándékok, illatok és közös élmények. A készülődés forgatagában azonban érdemes pár dologra figyelni, hiszen az otthonunk...