Múzeumok Éjszakája, filmek, színház - Programajánló

A héten ismét megrendezik a várva várt Múzeumok Éjszakáját. Egész este várnak minket a jobbnál jobb múzeumok.

Hétfő ( 06. 11.):
Aki a bort, a nőt és a dalt szereti, az rossz ember nem lehet. Főhősünk, Christian (Anders W. Berthelsen) pontosan ilyen, mégis élete balszerencsés szakaszba ér, hiszen a bor olykor ecetes lesz, a nő néha hűtlen, a dal gyakran szomorkás, az élet pedig legtöbbször a jó embereket sem kíméli. Ezt a művészfilmet nézhetjük meg Bor, tangó, kapufa címmel.

További információ: Katt ide!

Az Egy őrült szerelem balladája című mozifilmet mindenképp érdemes megnézni. A történet szerint Javier, a Szomorú Bohóc új cirkuszhoz szegődik. A furcsa társulat tagjaival hamar barátságot köt. Javier mindennapjai Natalia, a kivételes tehetségű akrobata bámulásával telnek, pedig a csodált hölgy Sergio gyakran bántalmazott felesége. Javier egyre mélyebb szerelmet érez a rettenetes sorsú Natalia iránt, megpróbálja megmenteni kegyetlen és erőszakos férjétől. Sergio féltékenysége ördögi méreteket ölt: elkerülhetetlenné válik a két férfi összecsapása. Küzdelmük hihetetlen és sokkoló végkifejlete formabontó és felejthetetlen.

További információ: Katt ide! 

A Lili bárónőt adják az Operettszínházban. "Érdekel a szituáció" - mondja a nincstelen gróf, amikor komornyik-ruhába bújva vállalja, hogy szolgálatba áll a gazdag bárónál és leányánál. A gróf, aki komornyikot alakít, egyébként sikeres színpadi szerző; a lány, aki szerelmes lesz a komornyikba, színésznői álmokat dédelget. A színésznő, aki a szomszéd birtokon nyaral, meg akarja szerezni a színpadi szerzőt; a lány a komornyikot; a lány apja pedig a grófot. A Lili bárónő "szituációjában" mindenki akar valakit - mindenki mást és mégis ugyanazt.

A Huszka Jenő nagyszerű slágereivel dús operett-álomja a szenvedély és a komikum végletes formái közé vezet - egy meglehetősen szűk, intim térben, a Raktárszínházban. A kettő találkozásából születő feszültség adja azt az energiát, melynek köszönhetően az előadás szétrobbantja a műfaj hagyományosan elfogadott kereteit.

További információ: Katt ide!


Kedd (06.12.):
A Nannerl, Mozart nővére című filmet érdemes megnézni, nemcsak a művészetkedvelőknek. A film központi szereplője Mozart nővére Nannerl, aki kitűnő csellójátékos és kivételes hangja is van. Hiába virtuóz előadó, apja nem engedi hegedülni, és nem tanítja meg a zeneírás gyakorlatára. Nannerl köztes állapotban reked: magasan képzett és szenvedélyes zenész, de ugyanakkor nő, akinek kötött szerepe van, egy olyan korban, amikor e két út között nincs átjárás.

További információ: Katt ide!

 

Szerda ( 06.13.):
A Carmina Burana című darabot láthatjuk a Szegedi Kortárs balett elődásában a Művészetek Palotájában. 

„Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, amelynek tagjai félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra.
Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát; a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről – emberi mivoltukról.” -Juronics Tamás

További információ:Katt ide! 

 

Csütörök ( 06.14.):
A héten végre sor kerül az idei VIVA Comet díjátadóra. Egy ideje megy a grammozás, az esélylatolgatás, a sakkozás. A várakozás egyre csak fokozódik.  Ahogy tavaly, úgy idén is az Arénában osztogatják a zöld-narancssárga gömböket az arra érdemeseknek, egyébként tizenkettedszer.

A legjobb férfi előadók között ott van Vastag Csaba, SP, Fehér Balázs, Fluor, Király Viktor. A női mezőnyt Tolvai Renáta, Tóth Gabi, Janicsák Veca, Hien, és Barbee képviselik. Az új előadó kategóriában a Kelemen Kabátbanért, a NoALibiért, Young G-ért, a Polar Dearért, és Johnny K Palmerért szurkolhatunk. A legjobb bandák között pedig a Children of Distance, a Compact Disco, a DSP, az Anti Fitness Club és a Hősök neve olvasható, meg persze - a magyar zenetévéről van ugye szó, úgyhogy elmaradhatatlan kategória - ismét lehet voksolni a legjobb videókra is (Punnany Massif: Pécs Aktuál X, Varga Viktor: Szőkével álmodtam, SP:Maradék, The (Hated) Tomorrow: Kriszta, DSP: Már megint). Az idei a 12., a tét nőtt, így ha lehet, még nagyobb lesz a show és a felhajtás. Sztárfellépő nélkül most sem maradunk, ezúttal a brit Pixie Lott lesz az exkluzív vendég.

További információ: Katt ide!

 

A Naplegenda című színházi darabot láthatjuk a MüPában. Ha ismerősen cseng a cím, az nem véletlen. A Magyar Állami Népi Együttes 10 évvel ezelőtt mutatta be ezt a nagyszabású táncprodukciót, majd játszotta sokszor, itthon és külföldön egyaránt. Ahol pedig látták, ott sikert aratott.

A show feléleszti a Nap ősi kultuszát, miközben nagyon is mai és modern tud lenni. Köszönhető ez a látványvilágnak is, a hang-, a fény- és a színpadtechnikának, elsősorban azonban a magyar néptánc erejének és maguknak a táncosoknak.

További információ: Katt ide! 

 

Péntek ( 06.15.)
Péntek este 21:20-kor a VIASAT3-mon vetítik a Levelek Júliának című filmet, mely töretlen sikernek örvend. Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után.

További információ: Katt ide!

 

Az Aranygyermek című filmet láthatjuk péntek este a TV2-n. Minden tízezer évben egyszer születik meg az Aranygyermek, egy olyan csodálatos fiú, aki képes magába szívni a gonoszt, és jóságot hozni az emberiségnek. Halhatatlan, csak akkor pusztul el, ha tisztátlan táplálékot eszik. A pokol ura elraboltatja a kölyköt, és megpróbálja megölni. Egy ősi tibeti tekercsen azonban mindez előre meg volt írva. És az is, hogy a világ végén, egy angyali városban él az az ember, aki képes kiszabadítani a fiút. Chandler Jarrell, egy Los Angeles-i szabadúszó, aki eltűnt fiatalok felkutatására szakosodott, ugyancsak meglepődik, amikor egy ázsiai szépség odalép hozzá az utcán és közli vele, hogy ő a kiválasztott. Irány Tibet! És megkezdődik egy fantasztikus kaland.

További információ: Katt ide!

 

A Szép nyári nap című előadást adják péntek este az Operettszínházban. Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének. Ugye mindenkinek ismerősek ezek a slágerek? A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalairól van szó, melyek nagyszerű alapul szolgálnak a Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös premierjéhez: Szép nyári nap - a Neoton musical a Pesti Broadway-n!Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján "önkéntesen" utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze, korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet… A tábor vezetője, a helyi MGTSZ melléküzemágának vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, éberen figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja '56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik.

További információ: Katt ide!

 

Szombat ( 06.16.):
Az Én és a hercegem 2. egy igazi romantikus film, így érdemes 19:00-kor a VIASAT3-ra kapcsolni. A királyi esküvő előtt néhány héttel veszélybe kerül a wisconsini orvostanhallgató Paige (Kam Heskin) és a dán herceg, Edvard (Luke Mably) kapcsolata, no meg a Dán monarchia is, amikor rosszakaróik találnak egy törvényt, ami szerint a trónörökös csak olyan feleséget választhat magának, akinek az ereiben szintén nemesi vér csörgedez. Ha nem így tesz, le kell mondani a trónról... Vajon a szerelem győz-e vagy a trón csábítása?

További információ: Katt ide!

 

A Múzeumok Éjszakája 2012 gyaníthatóan ismét a nyár egyik leggazdagabb kultúrdózisát ígéri mind vidéken, mind Budapesten garantálva, hogy valamennyi ízlés megtalálja a szájízének való kikapcsolódást!

Éjszaka vagy hajnalban betoppanni látogatóként egy múzeumba általában néhány igen kellemetlen kérdéssel és magyarázkodással jár kivéve, ha az év leghosszabb éjszakájának zseniális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája a 'házigazdánk'.

Tovább információ: Katt ide!


Vasárnap ( 06.17.):
Rebecca - A Manderley-ház asszonya címmel nézhetünk meg egy remek darabot az Operettszínházban. Az Elisabeth és a Mozart! című sikermusicalek szerzőpárosa, a magyar származású, Grammy-díjas komponista, Sylvester Lévay és a szövegíró Michael Kunze újabb nagyszabású vállalkozása Bécs, Japán és Helsinki után, a Broadway előtt a Budapesti Operettszínházban!Kora legnépszerűbb regényírójává tette, s a világhírt is meghozta a Rebecca Daphne du Maurier számára. Valódi sikertörténet született 1938-ban, a szakértők igazi mesterműnek tartják a könyvet, s alighanem igazuk van, hiszen a sztori a XXI. században is izgalmas. A rengeteg sikerkönyvet jegyző szerző több műve élt tovább a filmvásznon, például a Jamaica Inn, a Madarak és az Oscar-díjas Rebecca, melyet itthon A Manderley-ház asszonya címmel ismertek meg a nézők Alfred Hitchcock rendezésében.

További információ: Katt ide!

 

Oldalak

Sztárok
A világhírű előadóművész szinte teljesen elzárkózott a külvilágtól, miután kiderült, hogy stiff-person szindrómában szenved.
Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.