Levesajánlatunk: Lyoni kacsaleves

Készítsd el ezt az isteni kacsalevest, melyet bár több órán át kell főzni, remek íze miatt garantáltan megéri.

Hozzávalók:
2 db kacsa farhát, szárny vagy egyéb csont
hagyományos leveszöldségek
egész feketebors, sáfrány, worchester szósz, 2cl konyak, 4cl sherry bor
házi cérnametélt
konfitált, hízott kacsamáj (de lehet sült vagy akár nyers is, ha nem túl zsíros)
áztatott fafülgomba
friss cukorborsó

Elkészítés:
A kacsacsontokat 220C-fokos sütőben alaposan megpirítjuk, majd a megszokott módon jóízű, tartalmas húslevest készítünk belőle, amit legalább 6 órán keresztül lassan főzünk. Ha elkészült, szűrőruhán óvatosan átszűrjük. A tányérba helyezzük a kifőzött cérnametéltet, a julienne-re vágott fafülgombát és cukorborsót, a kockázott kacsamájat, majd rámerjük a forró húslevest.

 

Fotó: Laurenczy Miklós
Recept: Arcade Bistro
 

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Akkor is frissnek is üdének fognak tűnni a ruháid, ha esetleg alaposan leizzadsz a nyári melegben. Martha Stewart most mindenkivel megosztotta a módszerét.
Egészség
Ilyen kutatást is ritkán lát az ember. Azonban a tudósok egyre többet foglalkoznak azzal, hogy bizonyos vércsoportok milyen hatással lehetnek a betegségek kialakulására.
Lifestyle
Nem elég, hogy kikaptunk Svájc ellen, de a magyarok legikonikusabb haungarikumát is sérelem érte. A többség inkább a meccsre figyelt, szóval ezt kevesen vették észre.