Vitaminok, melyek megóvnak a betegségektől

Télen kiváltképp fontos, hogy védd magad a betegségektől, hiszen ilyenkor különösen fogékonyak vagyunk rájuk. Ha eddig nem tetted volna meg, még mindig nem késő felkészíteni szervezetedet a hideg időszakra. Ebben segítenek a vitaminok.

A C-vitamin
Az aszkorbinsav a legfontosabb vitamin télen, erősíti az immunrendszert és jelentősen növeli a szervezet ellenálló képességét. Legnagyobb mennyiségben a citrusfélék, a zöldpaprika, a csipkebogyó, a paradicsom és a káposzta tartalmazza. Télen érdemes étrend-kiegészítőként is szedni. 
 

A B6-vitamin
8-féle B-vitamin módosulat létezik, ezek közül számunkra legfontosabb a B6 vitamin, amely szintén a védekezőrendszer hajtóanyaga, segít a betegségek leküzdésében. Májjal, hússal, hallal, hüvelyesekkel, banánnal vihetünk be belőle legtöbbet a szervezetünkbe, de léteznek komplex B-vitamin készítmények is, melyek az összes lényeges B-vitamint tartalmazzák.
 

Az A-vitamin
Leginkább a látást, csontfejlődést segítő hatásáról ismert, de hiánya többek között megkönnyíti a nyálkahártyán át terjedő fertőzések bejutását a szervezetbe. Éppen ezért fogyasszunk sok sárga gyümölcsöt és zöldséget, mint például a sárgarépa, barack, sütőtök, citrusfélék.

Az E-vitamin
Szintén az a vitamin, melynek fogyasztásával növelhetjük immunrendszerünk ellenállóképességét. Érdemes növényi olajokkal, gabonafélékkel bővíteni étrendünket, ha szeretnénk az E-vitamin jótékony hatását hasznosítani.
 

 

 

Oldalak

Lifestyle
Az amerikai modell és színésznő, Brooke Shields a nyolcvanas években volt igazán a csúcson, de a Netflix ismét visszatette őt a térképre. Most az ő főszereplésével készült alkotás tarol.
Sztárok
Harry herceg sosem titkolta, hogy hétköznapibb életet szeretne élni, ám mint kiderült az egyik rokona miatt kénytelen volt elköteleznie magát királyi kötelességei mellett.
Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.