Recept

Észt halleves

Ha unod a hazai ízeket, akkor készítsd el receptajánlatunkat, az észt hallevest!

Hozzávalók:
• 450 g fehérhúsú hal
• 1 ½ liter víz
• 6 db feketebors
• 2 babérlevél
• 3 evőkanál margarin vagy vaj
• 1 nagy hagyma
• 110 g friss gomba
• 1 evőkanál liszt
• 2 evőkanál ketchup vagy sűrített paradicsom
• 1 nagy édes-savanyú kapros uborka
• ½ pohár tejföl

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

 

Elkészítés:
Mossuk meg és tisztítsuk meg a halat. Forraljuk fel a csontokat és a fejet vízben fűszerekkel körülbelül 2 percig, majd szűrjük le. Olvasszunk fel vajat, az apróra vágott petrezselymet és a gombát pirítsuk meg, körülbelül 10 percig. Adjunk hozzá lisztet, paradicsompürét, hallevet és a halat (apróra vágott). Főzzük nagyjából 10 percig. Adjunk hozzá apróra vágott savanyú uborkát, kapribogyót, kaprot és citromot. Végül tálalásnál tegyünk bele tejfölt.

 

Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.

 

 

 

Oldalak

Recept
Home&Design
Egy jól megválasztott kültéri felújítás aranyat érhet eladáskor – de egy rossz döntés akár milliókat is levehet az ingatlanod értékéből. Meglepő, mely munkák számítanak ma inkább kockázatnak, mint...
Lifestyle
Ha szeretnéd a sütés és főzés élményét egy egészségesebb, mégis ízletesebb irányba terelni, a vaj helyettesítése remek lehetőség – cikkünkben pedig most azt is eláruljuk, melyek ehhez a legjobb...
Lifestyle
A Mérlegnek ma érdemes szembenéznie a kényelmetlenségekkel. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Kevés olyan popdíva van ma, aki egyszerre uralja a slágerlistákat, a divatvilágot, no meg a szépségtrendeket – Dua Lipa azonban pontosan ilyen.
Egészség
Senki sem szeretne pont az ünnepekre lebetegedni, ezért egy fontos dolgot mindenképpen szem előtt kell tartani az orvosok szerint!
Christmas
A repedezett bejgli sok családnál már hagyomány karácsonykor, de mi lenne, ha most tökéletesen sikerülne?